Materiaal sealen met een verpakkingsnaaimachine

Materiaal sealen voor bijvoorbeeld esthetische doeleinden of andere doeleinden kun je doen met een portable zakkennaaimachine.

De newlong NP-7a is hiervan een voorbeeld. er zijn ook grotere en zelfs enkele kleinere naaimachines die we leveren.
De verpakkingsnaaimachine ook wel zakkennaaimachine genoemd haalt het materiaal door de machine en maakt er een lusje aan.

newlong_industrial_np7a_strip_BSE

De zak kan niet meer open of het materiaal is aan elkaar gezet. De portable naaimachines hebben een prijskaartje van enkele honderden euro’s. Deze kun je niet vergelijken met een huis tuin en keuken naaimachine. De machines zijn robuust gebouwd en naaien relatief dik materiaal aan elkaar vergelijkbaar met bijvoorbeeld jeans. De steek is een kettingsteek dat gevoed wordt door continue draad, waar bij een normale huishoud naaimachine de machine wordt gevoed door een draad op een spoel die beperkingen heeft. De Machine kan alleen maar vooruit naaien en niet achteruit zoals een huishoudnaaimachine.

Snelheid is ook een belangrijke factor. Alles is een slag groter en steviger gemaakt. De machine is met uitzondering van enkele plastic handvatten geheel gemaakt met metalen onderdelen zoals een geverfd aluminium chassis en metalen onderdelen.

windbreekgaas_newlong_np-7a_zakkennaaimachine