Naaimachines voor Looftrekdoeken (Transportmatten)

Aan het einde van een groei seizoen worden de kassen uitgeruimd. Matten worden op maat genaaid aan de hand van de lengte van de kas. Het loof oftewel het gewas wordt losgeknipt en valt zo op deze matten waarna een versnipperaar de matten naar zich toetrek en het loof automatisch in de versnipperaar wordt getrokken. Deze machine wordt ook wel Hakselaar genoemd. De transportmatten worden dan weer hergebruikt voor een volgende kas door ze opnieuw op lengte te maken. zijn ze te kort? dan worden er stukken aan genaaid. Zitten er slechte stukken tussen? Dan worden deze er tussenuit gesneden en het doek wordt weer aan elkaar genaaid. Het is een duurzame manier waar het materiaal continue wordt hergebruikt.

Het Looftrekdoek heeft een dichtere weving in de lengterichting dan in de breedte, en de randen van het doek zijn dubbel gezoomd. Door deze structuur vormt het Looftrekdoek/ Transport maat een soort “goot” wanneer het door een teeltwisselingsmachine wordt getrokken. Dit zorgt ervoor dat het materiaal op het doek naar het midden wordt geleid. De Looftrekdoeken hebben een buitengewoon hoge treksterkte en een unieke samenstelling om de betrouwbaarheid tijdens de teeltwisseling te waarborgen. De naaimachines die we aanbieden gebruiken hetzelfde draad alswaar de Looftrekdoeken (transport Matten) van gemaakt zijn.

Het materiaal dat aan elkaar genaaid wordt heeft doorgaans een gewicht van 150 gram per vierkante meter tot165 gram per vierkante meter in Zwart of Wit (Merk voorbeeld: MyPex)

Welke machines geschikt?
Voor het aan elkaar naaien hebben we diverse machines beschikbaar zoals de Enkeldraads Newlong Industrial NP-7A (of vergelijkbaar) of de Newlong Industrial NP3 II (of vergelijkbaar) Met deze machines kun je eenvoudig de MyPex Transport matten aan elkaar naaien op locatie. Het P15 Geotextiel draad (wit) dat we aanbieden is een monofilemant draad. Dit betekent dat

Geschikte Machines:

  • Newlong Industrial NP7A Enkeldraads (of vergelijkbaar)
  • Newlong Industrial NP8 dubbelsdraads (of vergelijkbaar)
  • Newlong Industrial NP311 dubbelsdraads (of vergelijkbaar)

Geschikt Draad:

P15 Geotextiel Draad 900 meter past op alle Portable Naaimachines. Extra grote draadklos knop wordt de eerste keer meegeleverd.

TIP! wist je dat je deze machines ook kunt gebruiken voor het aan elkaar naaien van anti-worteldoek, Klimaat netten, Agronette, Vogel netten, Taupelins en algemeen gronddoek en het aan elkaar naaien van Schaduw doek voor in de kassen alsook voor reparatie van alle bovenstaande middelen.

Een Accu met inverter 256 wH en slechts 3 KG is beschikbaar om alle bestaande de portables (zonder aanpassingen) voor een langere tijd op 230v te laten draaien voor bijvoorbeeld reparaties.

Vragen over De machines en/of draad?
Contact direct onze sales op: sales@bagsewing.eu (Nederlands, Duits, Engels, Spaans)

of via whatsapp: +31642173033