Is Waterstof de accu van de toekomst?

Groene energie genoeg, maar hoe sla je het op voor slechtere dagen? Gas, Olie, kolen, het zijn eigenlijk allemaal een soort van accu’s. In de wetenschap noemen ze dat ook wel potentiële energie.

Hoe wordt waterstof gemaakt?
Waterstof kun je op verschillende manieren maken. De groenste manier is om waterstof te maken uit groene energie zoals zonnestroom of windenergie. Waterstof wordt momenteel ook aangemaakt met fossiele brandstoffen. Dat noemen we dan Grijze Waterstof. Bij blauwe waterstof wordt de CO2 afgevangen en opgeslagen in bijvoorbeeld lege gasvelden. Groene waterstof, daar is het allemaal om te doen. Deze wordt gemaakt uit duurzame bronnen.

Hoe maak je waterstof?
Waterstof wordt onder meer gemaakt door het proces dat elektrolyse heet. Water wordt onder stroom gezet waardoor moleculen gaan splitsen. Deze methode is momenteel niet heel efficiënt, maar daar wordt aan gewerkt.

Energy Density
Waar het allemaal om draait is de energie densiteit en de prijs ervan. Hoe meer energie je per kilogram punt verpakken hoe kleiner en lichter de accu kan zijn en hoe groter de accu kan zijn. Een waterstof Fuelcell is ook soort accu.