Oplaadbare accu’s Power stations voor onderweg

Er komen steeds meer oplaadbare accu’s op de markt waar je wisselstroom apparaten en kleine apparaten met met motoren kunt opladen en tegelijkertijd gebruiken. De meeste van deze accu’s hebben ook de mogelijkheid om een klein zonnepaneel aan de sluiten om de accu op te laden of bij te laden.

Momenteel zijn er naast amerikaanse en chinese aanbieders ook meerdere Europese merken deze “Power” stations aanbieden Bluetti uit het Duitse Bremen bijvoorbeeld levert al hun accu’s met LFP Accu’s. LFP Accus (LiFePO4) is een type lithium accu van Amerikaanse gepantenteerd ontwerp die stammen uit 1996. Nu meer dan 20 jaar later vind je verbeterde versies deze Lithium-IJzer batterijen steeds vaker terug. Zelfs de nieuwe Model 3 Tesla gebruikt deze.

Voordelen van de LFP oplaadbare accus: de LFP heeft vooral voor vaste opstellingen meerdere voordelen. Zo kan deze accu veel vaker worden opgeladen zonder grote verliezen. Ook hoeft deze accu minder gekoeld te worden en is het gevaar op ontploggingen veel minder dan bij de lithium ion batterijen. De nadelen ten opzichte van Lithium Ion zijn dat deze minder energie per Kilogram kunnen vasthouden. Met een goede BMS (Battery Management System) zijn dit ideale accu’s voor vaste (stationary) opstellingen zoals een thuis battery of een mobiele battery. Ook de Blade accu van het chinese BYD (Build Your Dream) is in de basis gebaseerd op LFP technology.

Opladen via zonnepaneel

De meeste van deze Portable Powerstation accu’s hebben ook een aansluitingen voor een zonnepaneel. Je kunt op deze manier de accu dus groen en in principe “gratis” opladen met zonnestroom als deze aanwezig is. Is er geen zon? Dan kun je ze via het net opladen.

Naast het Duitse Bluetti oplaadbare portable batterijen (Power stations) vindt je in de huidige markt ook andere aanbieders zoals Xtorm (Houten, Nederland) die met name kleinere accu’s levert, Ecoflow uit USA, Anker uit China en Jackery uit USA.

Handige toepassingen:

  • Gebruik direct uw apparaten terwijl u de accu zelf ook oplaad.
  • Laad uw andere accu power tools op zonder uw auto accu te belasten.
  • Gebruikt de accus voor onderweg of op de camping.
  • Ideaal als de stroom is uitgevallen, u kunt dan uw computer en uw labtop aansluiten op de accu’s
  • Houd producten koel in een koelbox tijdens het rijden
  • De grotere portable accu’s beginnen vaak bij 300 Watt (500 watt piek)
  • Lege auto accu? Laad hem bij met de portable accu.
  • Auto geparkeerd? Leg het zonnepaneel ertegenaan en maak gratis stroom.

Heeft u interesse in portable accu’s voor uw toepassing? neem dan contact met ons op: sales@bagsewing.eu